Pályázat

A 2022. évben átadott Tavasz utcai Közösségi Tankertben (Violakert) 7 db ágyás művelési joga felszabadult.

A felszabaduló ágyások művelési jogára nyújthatnak be pályázatot 2024. május 10. 16:00 óráig a felhívás alatti formanyomtatvány kitöltésével és a pályázati anyag beküldésével.

Pályázati feltételek:

Pályázni minden 18. életévét betöltött, állandó újpesti lakcímmel, vagy hivatalos újpesti tartózkodási hellyel rendelkező (lakcímkártyán szereplő adat), magyar állampolgár pályázhat egy minimum 1000 karakteres írással, melyben le kell írnia, hogy miért szeretne részt venni a pályázaton, illetve a magaságyásokban mit szeretne termeszteni, milyen elképzelése van az ágyás kialakításáról, vagyis milyen zöldségeket termesztene bennük. A jelentkezésnél meg kell adni a pályázó nevét, lakcímét, email címét és telefonszámát.

A pályázaton nem vehet részt, vagy benyújtott pályázata érvénytelen annak a pályázónak, aki vagy vele egy háztartásban élő családtagja már rendelkezik valamelyik működő közösségi kertünkben ágyásművelési joggal. Pályázni csak ezen feltételek elfogadása mellett lehetséges.

A hiánytalan pályázatokat benyújtani a következő online felületen lehetséges: https://kozossegitankert.hu/palyazat

Pályázat benyújtásának időtartama 2024.05.07. 8:00 órától 2024.05.10 16:00 óráig tart.

Pályázat értékelése:

A nyertes pályázatokat az üzemeltető képviseletében eljáró szakmai csapat választja ki a következő szempontok alapján:

  • a pályázók kertészeti szándéka
  • a pályázó motivációja és elképzelései
  • előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek igényesen, jól átgondoltan lettek összeállítva

A pályázat értékelését követően Újpesti Városgondnokság Kft. értesíti a pályázókat függetlenül attól, hogy sikeres vagy nem sikeres pályázatot nyújtottak-e be?

A sikeres pályázók az értesítésben egy linken keresztül tudják a használati megállapodás megkötéséhez szükséges további adataikat megadni.

A nyertes pályázókkal az Újpesti Városgondnokság Kft., mint üzemeltető 2024.05.15-2026.11.30.-ig terjedő időszakra használati megállapodást köt az ágyás időleges művelési jogára. Az üzemeltető munkatársai vegetációs időszakban szakmailag folyamatosan figyelik és segítik a nyertes pályázót a kertészeti feladatok szakszerű kivitelezésében.

A teljes gazdálkodási időszakban minimálisan biztosítani kell a gyommentes, folyamatosan hasznosított, egészséges gazdálkodást. Amennyiben az ágyáshasználó ágyása gondozatlan, elhanyagolt, az Újpesti Városgondnokság Kft. szakmai kertfelelőse útmutatása alapján az ágyás kinézetét, növények állapotát, általános rendezettségét javítania kell, ennek hiányában az ágyáshasználati jog visszavonásra kerül.

A termesztési főszezon 2024. május 15-én kezdődik, az ágyás az értékelés kihirdetését követően átadásra kerül. A nyertes pályázó segítségképpen az ágyásátadáson az Újpesti Városgondnokság Kft.-től térítésmentesen kap biokertészetből származó palántákat, melyet elültethet az ágyásában.

A használati megállapodás lejártát követően az ágyáshasználati jog meghosszabbításának lehetőségéről, illetve a hosszabbítás időtartamának jogával Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata, mint a terület tulajdonosa rendelkezik.

 

Budapest, 2024.05.06.

Újpesti Városgondnokság Kft.